Massagevormen

Ontspanningsmassage / Klassieke massage

Tijdens een ontspanningsmassage wordt het hele lichaam gemasseerd in een langzaam ritme van strijkingen en knedingen. Deze massage is vooral gericht op je spieren en je bindweefsel.

Stress neemt af, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, spierspanning vermindert en het verbetert de stofwisseling. Het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd.

Een goede ontspanningsmassage werkt zowel lichamelijk als geestelijk mee aan het behoud en/of herstel van een goede gezondheid.

Deep Tissue massage

Deep Tissue massage is een vorm van massage die zich richt op de heroriëntatie van diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het is vooral nuttig voor chronisch gespannen gebieden. Bij langdurig gespannen gebieden kunnen verklevingen ontstaan in het (spier-en bind)weefsel. Verklevingen kunnen bloedcirculatie blokkeren, pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Ook de vrije stroom van energie door het lichaam wordt hierdoor gehinderd.

Deze massagevorm kan de bloedcirculatie weer verbeteren en zo de bewegingsvrijheid herstellen.

Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een manier van aanraken, waarbij je gekleed op de massagetafel ligt, terwijl ik je lichaam in een ritmische, zacht schuddende beweging breng. Ik volg het ritme van jouw lichaam. In de beweging kun je gaan ervaren waar het goed voelt in je lichaam, dus waar het stroomt en waar het minder goed voelt, of minder stroomt. Voor de meeste mensen is dit een aangename ervaring, waar je heel rustig van kunt worden.

Joint Movement

Bij joint movement beweeg ik een lichaamsdeel (een been of een arm of je hoofd) in een rustig tempo en nodig je uit om los te laten. Je kunt hierbij precies voelen hoe de weefsels en gewrichten bewegen en zich in die beweging volledig over kunnen geven. Zo ontstaat er meer ruimte en beweeglijkheid.

Trager

Trager is een prettige en effectieve manier van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid. Door de zachte, ritmische bewegingen en aandachtige aanraking leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

Massagetherapie

Heb je een specifieke klacht of vraag, iets waar je steeds weer tegenaan loopt, dan kan massagetherapie wellicht iets voor je betekenen. Vaak houden lichamelijke en psychische klachten verband met elkaar. Door steeds weer de aandacht naar het lichaam te brengen kun je er beter naar leren luisteren en voelen hoe het er is en niet hoe het er zou moeten zijn.

Ik maak vaak gebruik van focussen in een sessie. Dit is een mooie manier om eenvoudig naar het lichaam te gaan en te luisteren naar wat het jou te vertellen heeft. Het kan je inzicht geven en een gevoel van vrijheid en ruimte, zowel geestelijk als lichamelijk.

Wanneer je kiest voor massagetherapie stellen we van te voren samen een behandelplan op en gaan gericht werken aan je vraag of klacht. Naast massage en lichaamsbewustwording kan dit plan ook het doen van oefening inhouden.