Protocol Covid-19

Ik heb van mijn beroepsvereniging een protocol ontvangen, dat ik geacht wordt met je te delen. Ik heb zelf de punten eruit gehaald die relevant zijn voor mijn praktijk.

Iedereen die een afspraak bij me maakt krijgt een triagevragenlijst opgestuurd per mail die je eerlijk dient te beantwoorden voor ons aller veiligheid. Ook vlak voor de sessie zal ik de vragenlijst met je doornemen. Bij twijfel over je gezondheid, kom niet of neem eerst even contact met me op.

Er zijn situaties waarin ik niet kan en mag behandelen. Zelf moet ik ook voldoen aan de eisen die gesteld worden door de beroepsvereniging. Iedere gemaakte afspraak zal ik per mail bevestigen en dan stuur ik ook onderstaande brief mee.

Leidraad infectiepreventie Covid-19

Dierbare klant,

Gelukkig mag ik je weer ontvangen, maar omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor jouw en mijn veiligheid. Je wordt geacht deze te lezen en te respecteren.

Ik plan mijn afspraken zo, dat er minimaal een uur tijd zit vanaf jouw vertrek en de komst van de volgende klant. Ik zal de behandelruimte tussentijd goed schoonmaken en ventileren.

Bij binnenkomst graag direct je handen grondig wassen met water en zeep. Ik zorg voor papieren handdoekjes.

Het toilet zo min mogelijk gebruiken. In geval van nood kan het natuurlijk wel. Ik zal het toilet grondig reinigen na iedere bezoeker.

Neem zo min mogelijk spullen mee en stop je spullen die noodzakelijk zijn, weg in je tas of jaszak. Je schoenen graag in de hal laten staan.

Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep.

Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk. Alle gebruikte handdoeken en hoeslaken gaan direct in de was. Voor het hoofdsteun gebruik ik papieren face-covers.

Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek contact tot een minimum beperkt;

Tijdens de behandeling zal ik zoveel mogelijk de aanraking van het gezicht beperken.

Ik beschik over (niet-medische) mondkapjes. Als je dat wilt kunt je er een dragen en ik zal desgewenst tijdens de behandeling ook een mondkapje dragen. Deze gooi ik weg na de behandeling.

Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd.

Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden/huisgenoten symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Dan word je geacht je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken.

Tot nader order worden deze annuleringen niet in rekening gebracht. Mocht ik tussentijds zelf klachten krijgen, zal ik alle reeds gemaakte afspraken onmiddellijk afzeggen en twee weken lang in thuisquarantaine blijven.

Disclaimer: Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.

Mocht je meer willen lezen over het protocol van de beroepsverenigingen kun je deze link raadplegen.